(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bramborovy chleba trošku inak
Potřebné ingredience
Cesto:700 g rozmixovanych zemiakov,10 g cukru,10 g oleja,1240 g hl.muky,70 g drozdia,6 g zemiak.škrobu,rasca,semiačka podla chuti,1PL octu Zemiakova hmota: 500g zemiakov,1 liter vody,50 g soli
Postup přípravy
Najprv si uvarime zemiaky do makka a všetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom na kašu,aj s vodou.Cesto si vymiesime v pekarni,nechame vykysnut,vytvarujeme bochnik a upečieme na 200 st do chrumkava.Neviem čim to je ale tento chlebik bol makky ešte aj na treti den..čo sa o inych domacich chleboch neda povedat. Ja som robila z polovičnej davky a chlebik bol dost velky..Chutovo vyborny..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nikaela
(upraveno)
17. 2. 2010, 21:04
Vařené brambory používám do chlebíka i do rohlíků.Víc nám to chutná a pokud se nesní, jsou vláčné i další den.
Vera N
(upraveno)
17. 2. 2010, 17:45
Tak ten musí být obrovský. Nechápu tu bramborovou hmotu: 500g zemiakov,1 liter vody,50 g soli - to je těch 700 g rozmixovaných brambor. Poradí mi někdo?
Egreska
(upraveno)
17. 2. 2010, 18:47
@Vera N
Vierka,najprv si uvarte tie zemiaky(zemiakovu hmotu) a z nej potom odoberte tych 700 g.Chlebik je vyborny ale robte z polovičnej davky.
Ilonáček
(upraveno)
28. 10. 2009, 18:14